Boodschappen: Paëllapan van 40 cm ongeveer, voor 8 personen. 500 gram rijst, 4 kipfilets, 8 a 10 drumsticks, 8a 10 grote gamba’s en garnalen, mosselen en andere vis naar keuze en eigen smaak. 2 uien, 1 grote paprika, 3 tenen knoflook, citroen, doperwtjes, saffraan ( 1 zakje) bouillon ( blokje kip en blokje vis, of twee kip) zout, peper en sambal/cayennepeper ( naar keuze), olijfolie
Bereiding: fruit ui en paprika in olijfolie en voeg daar de kleingesneden kipfilet aan toe. Na bruining voeg je alle rijst toe en de saffraan. Even fruiten en omscheppen en dan een halve liter water ongeveer met de bouillon. Blijven omscheppen en laten koken terwijl je extra water toevoegt wanneer het te droog gaat worden. Na 20 minuten voeg je de doperwten, mosselen en rest van de vis toe ( niet te vroeg) en bak de drumsticks apart. Maak de pan op met drumsticks, grote gamba’s en citroen bovenop.