Boodschappen (4pers) 2 grote of 4 kleine courgetten, 1 ui, 3 teentjes knoflook,150 ml slagroom, olijfolie, 250 ml kippenbouillonblokje, 4 trostomaatjes, 4 sneetjes brood, peterselie, basilicum, slagroom, 1 glas witte wijn, 100 gr. geraspte kaas
Bereiding: Snij de courgette in kleine blokjes, de ui in ringen en pers 2 teentjes knoflook. Bak alles eerst ongeveer 10 minuten en voeg dan 250 dl kippenbouillon en de witte wijn toe en laat 10 minuten koken. Voeg de helft vd peterselie als laatste toe .
Bruchettas: snij de tomaten in kleine blokjes en voeg wat peper en zout toe. Bak de sneetjes brood in wat olijfolie tot ze aan twee kanten licht bruin zijn. Wrijf de sneetjes brood in met het derde gepelde teentje knoflook. Leg de tomatenblokjes erop en garneer met wat basilicum.
Maak de soep af door hem te pureren en voeg de slagroom en de geraspte kaas toe. Verdeel de soep over diepe borden en serveer hem met de bruchetta.