Posted on

Boodschappen: halfliterblik ananas, 75 gr suiker, 7 gram gelatine (blaadjes), 1/4 liter slagroom, 2 eiwitten

Bereiding:

1. Week de gelatine in koud water.
2. Doe de ananas met sap en suiker in een pan en laat het warm worden. 
Niet laten koken!!!
3. Neem de pan van het vuur en knijp de gelatineblaadjes goed uit en laat ze
al roerende met een houten lepel oplossen in de warme ananassap.
4. Zet de ananassap in de koelkast en wacht geduldig tot deze lobbig wordt.
(d.w.z. begint te stollen)
5. Klop de slagroom (zonder suiker) stijf en spatel deze door het lobbige mengsel.
6. Spatel de stijfgeslagen eiwitten heel luchtig door het mengsel.
    Tip:  Als je zeker wil zijn dat het eiwit ook stijf blijft dan kun je er
een heel klein snufje zout in doen tijdens het mixen van de eiwitten.
7. Plaats de ananas bavarois tenminste 3 uren in de koelkast.

Bij dit heerlijke nagerecht past een glaasje tintelfrisse dessert wijn (bv. Moscato d´Asti)

Ditzelfde gerecht kun je ook maken met aardbeien. 
Dan krijg je een roze bavarois

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.