Booodschappen: 1 konijn (1,5 kg) lever vh konijn, 600gram mager buikspek, plak wit spek( feuille de barde de lard gras) 2 uien, 2 eieren, peterselie, 6 lepels witte wijn, 2 eetlepels cognac, 2 eetlepels rode port, 2 blaadjes laurier, thijm (vers). 15 gr. zout en 5 gr peper per kilo.
Bereiding: het konijn uitbenen en in stukjes snijden, hetzelfde met buikspek en lever. de uitjes pellen en peterselie wassen. het vlees door de gehaktmolen halen. Volgens het gewicht peper en zout bij het mengsel van wijn, eieren, port en cognac doen. goed mengen met het vlees. oven op 160-180 graden. in een ingevette vorm of bakblik de plak wit spek leggen. het vlees toevoegen met laurier en tijm erboven op. De vorm afdekken met deksel of all folie en au bain marie ongeveer. 1h30 in de oven garen. met een meter 69 gr in het hart vh vleess. Af laten koelen en minimaal twee dagen in de koelkast alvorens te proeven.