Boodschappen: 4pers. 1kip bourbonnais, 200 gr vinaigre de cidre, 200 gr vin blanc, 300 gr crème/slagroom, 1 tomaat, bieslook, olie ,bouillonblokje kip, bloem, boter, peper en zout.
Bereiding: snij de tomaat in kleine blokje en zet apart. Snij de kip in zessen. , poten, borst, vleugeltjes. Bewaar het karkas om een bouillon te maken. Maak in een grote pan wat boter en olie heet en bak de stukken kip bruin. Strooi wat bloem over de kip. vervolgens de vinaigre, wijn en crème en nog wat zout,peper en een bouillonblokje. Laat alles in een gesloten pan 20 à 30 mn garen. Controleer of het gaar is en laat de saus zonder deksel nog even indikken. Mocht je het te zuur vinden, kun je wat suiker toevoegen. serveer met bv tagliatelli en brocoli of met boontjes en gekookte aardappel. Serveer de kip met saus, stukjes tomaat en bieslook.