boodschappen: voor 6 personen 1,2 kg rollade, 1 kg aardappelen (kleintjes in de schil) 200 gram gerookte spekjes, 3 uien, 6 jeneverbesjes ,25 cl runderbouillon ( blokje), 4 flinke eetlepels vreme fraiche, 30 gram boter of olie, zout en peper, kruiden.
plaats de rollade ( rondom gezouten en gepeperd/ eventueel wat herbes de provences of losse tijm en rozemarijn ) in het midden van een grote ovenschaal, olie/boter in de schaal .
Zet de roti 3 kwartier in een oven op 220 graden.
tweede ronde doe er de aardappelen bij en rondom het vlees de spekblokjes en uien, de jeneverbesjes en de bouillon en laat alles nogmaals drie kwartier in de oven op 190 graden (iets lager dus)
Haal de roti uit de schaal en snij hem in dunne schijven ( eventueel het vlees warm houden door het in all folie te pakken. In de warme saus ( makkelijk in een kleiner pannetje en zonder de aardappeltjes) eerst wat sausverdikker of maizena doen en hem te koken en daarna ( van het vuur halen) de creme fraiche er door mengen. Doe het vlees dakpansgewijze in de ovenschaal en giet de saus over de aardappeltjes.
Serveer met bv boontjes.
Lekker met een rode saint pourcain