Boodschappen 4 personen: 400 gram verse foie gras/rauw, 200 gram peren, 30 gram appel, 60 gram tomaten, 30 gram uien, 30 gram gedroogde rozijnen, 8 gram gember, 75 gram suiker, 75 gram witte vinaigre, koffielepel zout, een sinaasappel, 1/2 koffielepel kaneel, nootmuskaat en cayennepeper, safraan, honing,rode wijnazijn en 4 geroosterde sneetjes brood.
Bereiding: Schil de peren en snij ze in kleine stukjes( zet apart voor later) De appel raspen en ui klein snijden. begin met de uien in de pan op laag vuur in boter/olie. Gebruik de schil vd sinaasappel om dunne juliennereepjes van te snijden en pers de sinaasappel uit. Gember in kleine stukjes snijden. Voeg rozijnen, tomaat, appel, kaneel, zout, safraan, nootmuskaat, cayenne, safraan en suiker toe , behalve de peren.
Op zacht vuur koken en regelmatig roeren, na een uur de peren toevoegen en nogmaals ongeveer 40 minuten mee koken. Rooster de stukjes brood in een koekenpan met olijolie licht bruin. Snij de foi gras in schijven van ongeveer 100 gram en leg ze in all folie om ze voorzichtig plat te slaan. In een hete pan met wat olie de foie gras met wat zeezout en peper 3 minuten per kant bruin bakken. In het vet van de pan voeg je 2 eetlepels honing en een scheut rode vinaigre toe en goed door roeren tot het wat ingedikt is. Leg op een bord het brood en daar bovenop de foie gras met de chutney en de saus.
Drink er een zoete witte wijn bij, bv Saint croix-du-Mont of, iets te zoet, de Montbazillac.