boodschappen voor ruim 4 personen: 300 gram gehakt, diepvries spinazie, blikje gepelde tomaten, blikje tomatenpure, ui, paprika, bloem, knoflook, pakje room, bouillontablet, oregano,basilicum,wijn, olijfolie, kaas in plakken en geraspte kaas en lasagnaplakken.
Maak de pasta zelf of koop kant en klare ( is minder). Vleessaus: bak in een pan de ui en de paprika in de olijolie en wat knoflook. voeg het gehakt toe en bak even door. Strooi de bloem erover en giet er twee galzen wijn bij ( goed zo: eerst zelf proeven).Het bouillonblokje, daarna de gepelde tomaten en de tomatenpure. Kruiden met peper en zout, oregano en basilicum. Groentesaus: Ontdooi de spinazie en strooi er wat bloem over, dat zorgt voor een beetje gebonden saus , afkruiden met knoflook, peper en zout en wat room toevoegen.
Vul een grote ovenschaal met: als eerste de vlees saus op de bodem met wat olie, lasagna plak, groentesaus en plak kaas, lasagna, vlees saus, lasagna ,goentesaus en plak kaas, lasagna en tenslotte vlees saus en de geraspte kaas. Zet de schaal ruim 20 minuten in een oven van 190 graden.