boodschappen ( 4 personen): 2 kipfilets, 4 stukken lamscollier of een schouderstuk van 300 gram en 4 merguez. 4 flinke wortelen, 2 uien, 2 knoflook, 2 koolraapjes, witte of groene kool (1/4), aubergine, 2 courgettes. 1/2 potje kikkererwten, pakje tomaten, rozijnen. bloem, olie, zout en peper en zeezout, kipbouilonblokje, herbes de provences en saffraan. Een soeplepel Ras el Hanout
“Ras el Hanout” is een samenstelling van Marokkaanse kruiden. Ik gebruik hiervoor het volgende: (steeds ongeveer een koffielepeltje om samen tot een eetlepel te komen). 3 kruidnagels, nootmuskaat,gember,kurkuma, koriander, kaneel,peper of liever cayennepeper. Natuurlijk mag de gember ook vers zijn.
Bereiding: marineer het kippenvlees en lamsvlees ruim een uur in olie, knoflook, peper, zout en herbes de provences. In olie de uien met het tweede teentje knoflook fruiten en het vlees even daarna aanbakken. het geheel met wat bloem bestrooien om te binden en daarna de bouillon, zout, tomaten, kruiden en saffraan toevoegen. De rozijnen even in water laten wellen en de groente in grove stukken snijden. Alles toevoegen behalve de Courgettes en de kikkererwten. Deze pas als het na een uur op klein vuur gesudderd heeft. De courgettes 30 minuten en de kikkererwten 20 minuten. Gril de merguez op een grillpan of bbq. Maak de couscous klaar met een halve hoeveelheid water en wat olie en zout. Indien een couscousiere voorhanden even boven het vlees en de groenten verwarmen. Kan ook au bain Marie.