Posted on

Boodschappen 4pers. : 4 stronken witlof, 2 eetlepels bloemen honing, balsamicoazijn, peper, zout , boter.

Bereiding:

Dit gerecht is zeer geschikt om voor kinderen te maken. Door het bakken wordt de witlof wat zoeter, wat versterkt wordt door de honing.

Snijd de witlof in de lengte door tweeën en snijd vervolgens de kern van de witlof een stukje los. Snijd de witlof in de lengte in mooie reepjes. Niet te dun, houd de reepjes een beetje grof. Kook de witlog eerst even in water (ongeveer 5 minuten) Bak de witlof vervolgens in een beetje olie en boter kort om en om in de pan. Voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg twee lepels (bloemen)honing toe en blus het geheel af met een scheutje balsamico azijn.

Heerlijk bij een lekker biefstukje of gebakken zalm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.