boodschappen: 4 personen, 16 noix de saint Jacques, 1 navet long ( raap) i prei 2 sinaasappelen, safraan, eetlepel suiker, boter, olijfolie, frituurolie, zout en peper.
bereiding: verse noix schoonmaken en in het water leggen ( vraag Wout hoe dat moet) anders schoongemaakte kopen… de raap schillen en in dunne schijfjes snijden. Smelt de boter voeg suiker en sinaassaus plus de safraan toe, 10 cls water, peper en zout en kook ze gaar. ( niet te gaar!) snij de prei in julienne, wassen en drogen en haal ze door de friteuze.Bak de noix met peper en zout 30 sec per kant in een pan met wat boter. Maak het bord op met enkele rondjes raap, daarboven op de noix, vervolgens nog een keer de raap en noix, tenslotte de gefrituurde prei en de saus. De saus even monter au beurre!!! en over de vis en het bord decoreren. het bord eventueel opmaken met wat sla.