boodschappen: 4 personen, 4 verse eieren, 150 gram gerookte spekblokjes, 4 flinke sneetjes stokbrood,knoflook, suiker, 1 ui, 1 wortel, 500 ml rode bourgognewijn,boter, bloem, 4 eetlepes vinaigre ( bij voorkeur wit, maar rood mag ook) geraspte kaas.tijm, oregano en basilicum.
Bereiding: bak eerst de spekjes zachtjes uit en laat ze niet zwart worden. Leg ze opzij en bak in dezelfde pan de uien in ringen en wortelschijfjes aan.Strooi twee eetlepels bloem over het mengsel en giet beetje voor beetje de rode wijn erbij. Geperste teen knoflook en ook de spekjes toevoegen met een klein beetje suiker ( 1/2 teelepeltje), Voeg naar smaak wat tijm, oregano en baslicum toe en laat de saus 40 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen de sneetjes stokbrood in wat olijfolie en knoflook bruin.
Breng water aan de kook en voeg de vinaigre toe. Pocheer hierin de vier eieren.
Haal de grove stukken wortel en ui uit de saus, maar laat de spekjes en wat fijnere stukjes erin zitten. Per persoon: Serveer de saus in een ondiep schaaltje leg het brood en daarop het ei, in de saus en strooi er een beetje geraspte kaas over. Serveer er een goed glas rode wijn bij, bij voorkeur een Bourgogne.