Boodschappen:
500 gr spek, 250 gr kip of varkenslever, 250 gr kipfilet, (of een veelvoud hiervan, maar altijd de helft spek en een 1/4 kip + 1/4 lever). eetlepel maizena, knoflookje, 1 ui, 1 ei, 1 glas port, 12gr zout per kilo, peper, nootmuskaat.
bereiding:
Maal het spek en de lever met een vleesmolen, snij vervolgens de kip in heel kleine stukjes. Meng het vlees met een gesnipperde ui, knoflook, ei, port en de kruiden.
1. au bain marie in de oven: bekleed een patévorm met gerookt spek en vul deze met het mengsel. 30 minuten op 250 graden en daarna 1,5 uur op 180 graden in een bak met water.
2. Weckketel: voor 8 x 500 gram potten moet je 3 kilo totaal klaar maken ( 1,5 kilo spek, 750 gr kipfilet en 750 gr lever) natuurlijk ook 2 eieren 1,5 glas port en 2 uien. Doe het mengsel in de weckpotten, maar de randen goed schoon met water, Vul de weckketel tot 3/4 water. De potten staan dus niet onder. 3 uur op 100 graden.