boodschappen: 1kg aardappelen, bakje gerookte spekblokjes, 2 uien, 1 eetlepel sterke franse mosterd, 15 cl bouillon van een half blokje, 10 cl crem fraiche, 50 gram geraspte kaas, 25 gram boter en olie, zout en peper, gehakte peterselie
bereiding: snij de aardappelen in dunne schijfjes en breng ze aan de kook, daarna afgieten.Snij de uien en bak ze in de olie glazig, niet bruin! Beboter een schaal of giet er wat olie in. leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de bodem en strooi er wat zout en peper over. Leg er de helft van de uien en al de spekjes bovenop. Smeer de spekjes in met mosterd. en bedek ze met de rest van de uien en daarna de aardappelschijfjes. Strooi er wat peper en zout over en giet de bouillon over het geheel. Oven op 190 graden en de schaal 30 minuten in de oven. Meng de creme fraiche met de kaas en giet deze over de schaal, waarna hij nog eens 15 minuten in de oven gaat. Decoreer de schaal met wat peterselie. Dit gerecht kan heel goed apart, maar ipv de aardappelen bij de roti de paysanne.