Boodschappen: bloem, eieren, olijfolie, knoflook, spinazie ( diepvries voor de luie), bouiilonblokje, blue d’Auvergne, pakje tomaten, room, peper en zout, oregano en basilicum, Geraspte kaas.
Bereiding: Maak een uur van te voren het deeg. 4 personen: 200 gram bloem, 2 eieren, zout, olijfolie en wat lauw water, In een grote kom de bloem en twee eieren mengen met wat olie en zout. Flink kneden tot een bol stevig deeg, deze in de kom, afgedekt met een zuivere theedoek laten staan.
Zet een pan met ruim water op met een scheutje olie tegen het kleven vd pasta. Ondertussen de Spinazie bakken in olijfolie, of ontdooien….. Knoflook erdoor en peper en zout. Mocht het te waterig zijn, afgieten of een beetje bloem erdoor mengen. Maak de saus vd tomatenpuree en room en meng er een bouiilonblokje door met wat oregano en basilicum en peper en zout. Ovenschaaltjes in olieën. Gebruik de pastamachine om het deeg in stukken van dik naar dun tot een plak te draaien. Bebloem de aanrecht of tafel en snij de plakken in flinke stukken. Vullen met spinazie en blauwe kaas en met water ( vinger nat maken) de envelopjes (Ravioli’s) dicht plakken, Met een schuimspaan ruim 1 minuut in het kokende water dompelen en daarna in het ovenschaaltje leggen. Bedekken met de saus en de kaas. De schaaltjes gaan 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.