Boodschappen saumon: 8 personen 450 gram verse zalm, 4 stukken gerookte zalm, 75 gr boter ( zacht) 150 gr crème vloeibaar, halve citroen, dille, zout en peper.
Bereiding: Kook de zalm in water met een tabletje visbouillon of fumée de poisson. haal de gerookte zalm door de hakmolen en klop de crème stijf. Meng alles goed door elkaar met de kruiden en geperste citroen. voeg naar smaak peper en zout toe. Af laten koelen in de koelkast.
Boodschappen Morue ( kabeljauw): 8 personen 400 gram kabeljauw ( gezouten) de avond ervoor ontzouten in melk. 400 gr kabeljauw, twee a drie tenen knoflook, halve liter melk, 150 gr crème, 150 gr olijfolie, peterselie, bieslook, thijm en laurier.
Bereiding: ontpel en ontpit de knoflook en kook deze drie maal opnieuw in koud water. Maak de pulp fijn en meng met 150 gram crème en peper en zout. Kook de vis in de melk met wat water en laat hem afkoelen. Zorg dat je de graten eruit haalt!! Maak de vis droog met de olie op een zacht vuurtje, niet aanbakken! meng alles met 100 gr crème fraiche en de fijngehakte verse kruiden, peper en zout. Koud laten worden en serveren in een ronde vorm met rondom de knoflooksaus en gegrilde stukjes brood of toast voor alletwee. proost , fijne aperitief.