Boodschappen: 4 pers. 4 prei, ui, 8 coquilles Saint-Jacques, 50 gram boter, 2 eetlepels crème fraiche, bieslook en 100 gr parmezaanse kaas.
Bereiding: snij de prei in ringen en was deze, laat hem even overkoken in water. Snij de ui in kleine ringen en bak deze in de helft vd boter met de prei ongeveer 5 minuten. Voeg zout en peper toe en 5 cl water en laat deze 20 minuten inkoken. Voeg water toe indien nodig en op het laatste moment de crème fraiche. Ondertussen: Zet de oven op 200 graden en rasp de kaas en maak op bakpapier koekjes door met een lepel te doceren en een beetje aan te drukken. 5 minuten in de oven bakken en af laten koelen. De coquilles wassen en drogen, daarna met peper en zout in de rest vd boter 1 à 2 minuten per kant zachtjes bakken. Verdeel op de borden het preimengsel en leg er 2 coquilles op met een parmezaankoekje. Decoreer met wat geknipte bieslook.