boodschappen: 4 pers.: 12 sardienfilets ( dus 24 halve), 2 wortels, 2 knoflookjes, 1 grote ui,verse thijmen basilicum en laurierblaadje. 50 cl witte wijn, 10 cl witte wijnazijn, 3 eetlepels olijfolie, bouillonblokje, flinke dessertlepel suiker, bloem, koriander peper en zout.
bereiding: verwarm de olie in een pan en bak daarin 5 minuten de ui, wortel en knoflook. Strooi er wat bloem over en daarna de wijnazijn en de wijn. voeg blokje bouilon toe , suiker, peper, zout en de koriander. Laat alles ongeveer 30 minuten zacht koken. De laatste minuut voeg je de sardines toe. Haal van het vuur en doe alles in een ovale , hoge ovenschaal. Af laten koelen en 12 uur in de koelkast laten marineren. Serveer met in olie en knoflook gegrilde schijfjes stokbrood. En natuurlijk een koude, droge witte pays d’oc.