boodschappen: 4 pers. : varkenshaas van 600 gram, 1 grote ui, 2 wortelen, 4 tomaten, struikje peterselie, stronk selderie, takje thijm, laurierblaadje, olijfolie 30 cl witte wijn, lepel sterke franse mosterd, tomatenpuree, bloem, peper en zout.
bereiding: Pel de ui en snij hem in kleine stukken, maak de wortelen schoon , vel eraf en snij hem in kleine schijfjes,haal de draadjes vd selderie en snij hem in schijfjes, snij de tomaten in kleine partjes. Verwarm de olie in een grote ovale pan en bak de varkenshaar in 5 minuten rondom bruin. Neem hem uit de pan en bak de groente 5 minuten. voeg de kruiden toe en de varkenshaas met peper en zout. bestrooi alles met wat bloem en voeg de helft vd witte wijn toe ( eerst zelf proeven!!! hoe dikwijls moet ik dit nog zeggen?)zonder deksel 10 minuten op een niet te hoog vuur. Draai de varhenshaas om en voeg de rest vd wijn toe, ook een paar eetlepels tomatenpuree. vervolg het koken 10 minuten. Deksel op de pan en 10 minuten op een heel zacht vuurtje laten garen.
Snij de varkenshaas in kleine schijfjes (beetje rose van binnen) en meng de saus met een flinke eetlepel mosterd. serveer het vlees met de saus en bovenop wat blaadjes peterselie. Prima met tagliatelles of penna.