boodschappen: 2 venkelknollen, in plakjes,500 g aardappelen, in schijfjes, 1⁄2 bosje peterselie, fijngehakt ,2 eetl zwarte olijven zonder pit, in ringen,2 teentjes knoflook, kleingesneden, 100 g geraspte, oude kaas, 200 ml crème fraîche, 200 ml witte wijn.
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Kook de venkel 5 minuten en laat uitlekken op een vergiet.
3 Meng de olijven, knoflook, peterselie en de helft van de kaas door elkaar.
4 Klop de wijn en crème fraîche door elkaar en roer er de rest van de kaas door.
5 Schep de venkel in een ovenschaal en verdeel er het olijvenmengsel over.
6 Leg er de aardappelschijfjes op en schenk het roommengsel eroverheen.
7 Zet in de voorverwarmde oven en laat in ± 40 minuten garen.
heerlijk bij een visgerecht